×

Funnel cake "trattkaka"

Antal portioner : 3

Du behöver:

2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1,5 krm salt
1,7 dl mjölk
1 ägg

Florsocker till servering

Fritering
Olja

Gyllenbrun, krispigt friterad efterrätt som luktar och smakar som ett tivoli. Enkel och rolig att göra och otroligt god att äta.

Så här gör du:

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tilsätt ägg och mjölk. Vispa till en slät smet.
  • Hetta upp oljan i en stekpanna( 180 grader). Fyll en tratt med smeten och sätt ditt finger för hålet så att smeten inte rinner ut.
  • Håll tratten över oljan och ta bort fingret. För sedan tratten över stekpannan i snirklar och cirklar. Se till att smeten överlappar så att den färdiga kakan sitter ihop.
  • Fritera till undersidan är gyllenbrun,. Vänd försiktigt på kakan och gör samma sak med den andra sidan.
  • Lyft upp, pudra över massor av florsocker och ät den medan den är varm!

Följ oss på Instagram

Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga @stabilotherm och dela dina bilder med #stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.