En traditionell nordisk maträtt med få ingredienser som tillagas direkt i stekpanna över öppen eld. God, mättande och enkel att göra.
Så här gör du:
Förbered gärna smeten hemma. Vispa ihop vatten, mjöl och salt i en bunke. Häll över i en termos eller plastflaska.
Tärna fläsket eller använd färdigtärnad bacon.
Hetta upp smör i jägarstekpannan och stek fläsket knaprigt. Häll av ca 1/4 av fläsket/baconet på en tallrik så det räcker till fler kolbullar.
Slå på 1/4 av smeten över fläsket, (eller så pass mycket att det täcker pannans botten)
Stek kolbullen varsamt tills smeten börjar stelna. Vänd kolbullen och bryn andra sidan. Det kan behöva vändas en gång till så att den första sidan blir gyllenbrun, knaprig och fin.
Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga @stabilotherm och dela dina bilder med #stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.