×

Krämig morotssoppa med toast

Antal portioner : 4

Du behöver:

Soppa

– 1 kilo morötter
1 lök
1 vitlöksklyfta
Ca 5 cm färsk ingefära
7 dl vatten
2 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt, citronpeppar och chilliflakes

Toast

8 skivor toastbröd
8 skivor ost
4 skivor skinka
Senap

Soppa

Det finns få saker som värmer kropp och själ bättre än soppa och toast vid lägerelden. Visste du att du kan använda våra kaffekannor till soppa och vårt våffeljärn för att göra grillade mackor?
Vi älskar när saker är mångsidiga.

Så här gör du:

  • Skala morötterna och skär i mindre bitar. Hacka lök, vitlök och ingefära.
  • Fräs löken, vitlöken och ingefäran i lite olja. När det börjat mjukna, tillsätt morötterna, vatten och buljongtärningarna. Låt detta koka tills morötterna är mjuka.
  • Mixa soppan med en stavmixer eller liknande. Tilsätt sedan grädden, salt, citronpeppar och chilliflakes. Mixa en gång till.
  • (Vi valde att mixa soppan hemma i köket innan vi begav oss ut, men vill du göra den direkt vid lägerelden så kan du servera den med bitar.)
  • Häll sedan över soppan direkt i kaffepannan eller i en termos, beroende på hur långt du ska gå.
  • Värm soppan i kaffepannan över den öppna elden.
  • Värm våffeljärnet genom att placera det ovanpå elden eller glöden så att det är riktigt hett innan du börjar göra dina toast. Pensla sedan järnet med smör eller olja.
  • Mackorna är enkla att göra: Bred lite senap på båda varje macka, lägg sedan en ostskiva på varje, lägg en skinkbit på den ena och lägg ihop de båda mackorna.
  • Lägg sedan din dubbla macka i våffeljärnet, grädda tills osten smält och yran blivit gyllenbrun. Var uppmärksam, detta kan gå fort.
  • Häll upp soppan i en skål och servera med dina våffelmackor.