×

Fluffig pannkaksröra

Antal portioner : 2

Du behöver:

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1,75 dl mjölk
  • 1,5 msk socker
  • Smör till stekning
  • Till servering

  • Russin (om du gillar dem)
  • Tranbär eller blåbär (eller något annat bär du har hemma)
  • Kanel och florsockers att pudra över
  • Kaiserschmarrn

    Pannkaksröra, scrambled pancakes eller Kaiserschmarrn. Vad du än väljer att kalla denna fluffiga pannkaka så blir det en succe runt lägerelden.

    Så här gör du:

    • Separera äggvitorna och äggulor.
    • Blanda ihop gulorna, socker, mjöl och mjölk i en bunke.
    • Vispa nu äggvitorna tills de blir till ett vitt och fast skum. Vänd sedan ner de vispade äggvitorna i smeten du gjorde i föregående steg. Var försiktig.
    • Smält smör i pannan.
    • Tänk på att detta ska bli en ganska tjock pannkaka. Välj därför en lite mindre stekpanna (vi använde S3 med 21 cm botten) eller gör dubbel sats.
    • Stekpannkakan tills den är gyllenbrun på bägge sidor. Är det svårt att vända på den så kan man använda två stekspadar, en på vardera sida.
    • Dela sedan pannkakan i mindre bitar och stek runt till de fått färg. Detta moment är lite som att göra äggröra.
    • Lägg sedan i russinen och bären och pudra med florsocker och kanel.