Pepparkaksvåfflor
Antal portioner : 4
Du behöver:
Pepparkaksvåfflor
125 g smör
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl kallt vatten
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk pepparkakskrydda
Saffransgrädde
2,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,25 g saffran
Smör eller olja till gräddningen
Detta gör ca 8 våfflor.
Lägereldsvåfflor med smak och doft av julen. Perfekt som tilltugg vid glöggmyset eller adventsfikan.
Så här gör du:
Börja med att smälta smöret. Låt sedan smöret svalna. Rör ihop de torra ingredienserna. Häll sedan i mjölken, äggen, vattnet och det smälta smöret. Vispa tills det blir en slät smet. Häll över smeten i en termos eller flaska och ta med dig ut. Värm våffeljärnet genom att placera det ovanpå elden eller glöden så att det är riktigt hett innan du börjar grädda dina våfflor. Pensla sedan järnet med smör eller olja. Låt sedan våfflorna gräddas tills de är gyllenbruna. Håll koll på dem, detta kan gå fort. Saffransgrädde: Vispa ihop grädde, saffran och vaniljsocker. Servera med saffransgrädden och valfri sylt/bär.
Följ oss på Instagram
Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga
@stabilotherm och dela dina bilder med
#stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.
Denna sida använder sig av "cookies". Läs mer
OK, jag förstår