×

Semmelwrap

Antal portioner : 8

Du behöver:

Semmelwrappen
2,5 dl mjölk
25 g jäst
2 krm salt
0,5-1 tsk mortlad kardemumma
1 dl strösocker
1 dl créme fraiche
7 dl vetemjöl special

Fyllning
250 g Mandelmassa
2,5 dl Vispgrädde eller sprutgrädde
Alternativt sylt eller vaniljkräm
Florsocker till garnering

Semmelwrap

Semmelwrap- perfekt vid lägerelden.

Så här gör du:

  • Värm mjölken till max 37 grader. Lös upp jästen i den varma mjölken.
  • Tillsätt créme fraiche, strösocker, vaniljsocker och en nypa med salt.
  • Tillsätt det rummstempererade smöret och vetemjölet. Ta lite åt gången och knåda degen väl.
  • Efter detta låter du degen jäsa under en handduk i ca 45 minuter tills den dubblat i storlek.
  • Dela degen i åtta bitar. Kavla sedan ut dessa till runda "pannkakor" ca 5mm tjocka. Ha gärna lite mjöl när du kavlar för att undvika att degen fastnar.
  • Smält sedan smör i vår Jägarstekpanna. När Smöret slutat fräsa är det dags att lägga i din "pannkaka". Stek den på bägge sidor tills den fått en gyllenbrun yta och inte längre är degig.
  • Låt sedan "pannkakorna" svalna på en skärbräda eller liknande innan du lägger dit din fyllning. Annars smälter grädden.
  • Vi sedan ihop din wrap till en strut. Här är det bra att slå in struten i lite vaxat papper eller bakplåtspapper för att minska kladd. Knyt sedan ett snöre eller band runt.
  • Fyll sedan semmelwrap med mandelmassa och grädde. Eller varför inte vaniljkräm och sylt. Låt fantasin flöda. Avsluta sedan med att pudra på lite florsocker och njut!

Följ oss på Instagram

Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga @stabilotherm och dela dina bilder med #stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.